WIJS GEWORDEN DOOR ERVARING

 

Wijs worden door te ervaring is toch wel mijn manier om dingen te leren. Ik ben echt een praktijk-mens, al zou dat soms wel wat minder mogen. Ik had mezelf wijsgemaakt dat ik niet kon leren. Ik kon beter maar nergens aan beginnen, dan zou het ook niet mislukken. Faalangst. In 2011 ging ik alnog los. Een burnout gaf me het inzicht te geloven in je eigen kracht, te doen waar je happy van wordt en dat angst een slechte raadgever is. Ik stond weer met beide benen op de grond en volgde mijn gevoel_

 

Geen zin om mijn hele verhaal te lezen? Surf dan gelijk naar jouw interessse:

•• VISIE

•• COACHING

•• VOEDING

•• BURN-OUT

•• HORMOONBALANS

•• ZWANGER WORDEN

•• YOGA

••VISIE

Wist je dat je lichaam een ontzettend intelligent systeem is dat altijd streeft naar balans en dat in je lichaam processen om te overleven altijd voor gaan? Hoe klein die processen ook zijn. Zorg je niet goed voor jezelf, dan kom dat er aan de buitenkant uit als een klacht, een lichamelijke klacht of een mentale klacht. Als jij goed voor je lichaam zorgt, dan zorgt je lichaam goed voor jou!

Er wordt veel geïnvesteerd om de buitenkant te verzorgen, maar helaas vergeten veel mensen de binnenkant, terwijl die binnenkant veel belangrijker is, die houdt je gezond. Wat je eet of drinkt, op je huid smeert, wat je inademt of waar je naar luistert heeft invloed op het functioneren. Als jij van binnen gezond bent, zie je dat aan de buitenkant en straalt je en zit je lekkerder in je vel!

Juist de energie die van binnenuit komt straalt door in álles! Het succes op een gezond en vitaal leven, hormonaal in balans, het succes op een gezonde zwangerschap en het krijgen van een gezond kindje, het succes van je onderneming of je werk, het succes in de liefde, noem maar op wat nog meer. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Ik wil mensen meenemen in mijn passie en energie, om ze terug brengen naar hun basis. Dat doe ik met yoga, ontspanning, voeding, mindset en leefstijl. Geen sluimerend ongelukkig-zijn meer. Mijn boodschap is: omarm het goddelijke in jezelf, omarm het leven en straal!

ººLEEF JE VOLSTE LEVEN VANUIT JE HARTºº

••COACHING

Door via ervaring wijs te worden, heb ik heel wat klappen van het leven geïncasseerd. Ik kan me goed inleven als je aan het begin of zelfs middenin een burn-out staat. Ik weet wat een onvervulde kinderwens met je doet of hoe je om kunt gaan met herhaalde miskramen of een hormonaal disbalans. Ik heb diverse yoga opleidingen gevolgd (Hatha Vinyasa yoga, Yin yoga, Restorative yoga, Fertiliteitsyoga-hormoonbalans), een opleiding tot Orthomoleculeir voedings- en suppletie-adviseur, Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, essentiële oliën en (fertiliteits)massage en vanuit mijn eigen situatie nog meer gespecialiseerd in hormoonbalans, natuurlijk zwanger worden en herhaalde miskramen. Mijn aller grootste inspiratie is mijn dochter Vera. Ik heb twee vaste life- en businesscoaches (Egon Massink en Patrick Mundus) die mij inspireren. En uiteraard mijn man Machiel Hoek als mijn 24/7 leermeester, eye-opener, businesscoach. Reflecteren en filosoferen over het leven over ondernemen, over tegenstrijdigheden, patronen, blokkades, emoties, angsten en vooral over het leven van je volste potentieel. Ik ben dankbaar om anderen te mogen inspireren en begeleiden vanuit de ervaring en kennis van wat het leven mij gebracht heeft en hoe ik het leven leef. Ik had het niet anders willen doen.

ººMIJN DOCHTER IS MIJN GROOTSTE INSPIRATIEºº

••YOGA VEER

Yoga is iets wat ik vanuit mijn hart doe. Ik maak veel gebruik van yogahoudingen en ontspanningstechnieken. Yoga is een krachtig instrument om mee te werken. Het is geen wondermiddel, maar een onderdeel van het geheel. Mijn eerste yogales was een drama! Ik zat aan het begin van wat een burn-out zou worden. Ik was totaal niet lenig of flexibel en één brok onrust. Toch heb ik het een kans gegeven en het heeft veel voor me gedaan en dat doet het nog steeds. In mijn yogastudio Yoga Veer in Leeuwarden zie ik dat veel mensen baat hebben bij yoga. Yoga Veer staat voor veerkracht, zachtheid, kwetsbaar durven zijn en meegaan op de flow van het leven. Als gecertificeerd yogadocent probeer ik over te brengen wat mij zoveel heeft gegeven. Yoga is meer dan ontspanning, maar die ontspanning is juist bij een burn-out, hormonale klachten en vruchtbaarheidsproblemen zó belangrijk. Stress schopt de hele boel in de war. Voor mij is yoga veel meer dan de houding op de mat, voor mij is yoga een manier van leven, een manier van denken.

Ik hoop jou mee te mogen nemen naar jouw basis voor een gezonder, gelukkiger en succesvoller leven in wat dat dan ook is. Dat je heel oud en gezond mag worden.

ººYOGA VEER STAAT VOOR VEERKRACHT, KWETSBAAR DURVEN ZIJN EN MEEGAAN OP DE FLOW VAN HET LEVENºº

••VOEDING

In mijn puberteit werd ik geconfronteerd met mijn gewicht, ik was een laatbloeier en ging mijn eigen gang, genoeg stof om iemand mee te pesten. Al mijn hele leven ben ik slank geweest, ik heb het voordeel dat ik alles kan eten en niet aankom. In een omgeving waar mensen het continu over je gewicht hebben is dat alleen best wel vervelend. In de ontdekkingstocht naar ‘mag ik wel zijn zoals ik ben’, sloeg ik door. Ik wilde onzichtbaar zijn. Hielden ze maar eens op met bekritiseren. Ik ging heel erg op mijn voeding letten, bewoog veel en stond regelmatig op de weegschaal. Ik had het gevoel dat ik er niet mocht zijn. Ik viel af.

Door een grote verandering in mijn leven ging ik beter voor mezelf zorgen, mijn gewicht was weer normaal. De mensen bleven me bekritiseren en zo ontwikkelde ik een ander voedingspatroon. Ik ging overeten om te laten zien ‘zie je wel dat ik wel eet, dit is gewoon zoals ik ben!’ Ik at veel dingen die niet goed voor mijn lijf waren en ik voelde me er ook niet goed bij. Ik kwam niet aan, maar ik mocht niet zeuren, want ik had niet te klagen.

Zo ontstond mijn liefde voor goede voedzame en biologische voeding en gezonde verzorgingsproducten. Het was klaar, ik had mezelf lang genoeg verwaarloosd. Ik wilde meer weten over de werking van voeding en deed de opleiding tot orthomoleculair voedings- en suppletie-adviseur. Ik vind je basis belangrijk, daarom onderzoek ik altijd eerst hoe jij er op dit moment voor staat, om van daaruit verder te werken.

••BURN-OUT

Tja, die was onvermijdelijk. Mijn kinderjaren en een groot deel van mijn volwassen leven stonden in het teken van anderen. Zorgen voor anderen, voldoen aan verwachtingen van anderen, zie je mij wel? Ben ik het wel waard? Als vormgever bij reclamebureau’s kwam ik nooit echt tot m’n recht. Ik ben heel creatief, maar niet op commando. Zo werd ik steeds bevestigd dat ik het niet kon. Faal. Het kwam uiteindelijk wel, maar ik wist dat er veel meer in me zat. Frustrerend. Het kostte me allemaal bakken met energie. Er heeft nooit iemand tegen me gezegd dat ik niet goed genoeg ben of er niet mag zijn, je hebt daarvoor geen woorden nodig. Die burn-out, ik ging er volledig in. Nachtenlang plafondstaren werd mij nieuwe hobby. Diep van binnen ergens wist ik dat er veel meer in me zat, het kwam er alleen (nog) niet uit. Tijdens mijn burn-out kwam ik in aanraking met yoga…ik kon ontspannen en de creativiteit ging weer stromen. Ik kan het toch! Er ontstond ruimte en vertrouwen. Toen ik ontslag kreeg voelde ik voor het eerst van mijn leven niet de grond onder mijn voeten vandaag zakken, maar voelde het goed, ondanks de onzekere periode die zou aanbreken. In de afgelopen 8 jaren en ook al daarvoor heb ik in mezelf geïnvesteerd op persoonlijk vlak, maar ook aan opleidingen om zo ook professioneel onderlegt te zijn om zo goede en verantwoorde begeleiding te kunnen geven. Ik startte drie bedrijven, een bedrijf voor grafische vormgeving en een yogastudio en het concept Jennet Meppelink als holitisch life coach. Het is veel energie investeren, maar ik krijg er nog meer energie van terug.

ººALS IK HET EVEN NIET MEER ZIE ZITTEN KIJK IK NAAR MIJN TROUWRING MET DE INSCRIPTIE: OVERGAVE & VERTROUWENºº

••ZWANGER WORDEN & HORMOONBALANS

Dat ging de eerste keer niet vanzelf. Op mijn 16e werd ik ongesteld, de sluizen gingen open en gelijk werd ik aan de pil gezet, een onwetendheid waar ik soms ontzettend verdrietig van kan worden. Ik stopte op mijn 27e, omdat we een kinderwens hadden. Een regelmatige cyclus was ver te zoeken en een eisprong had ik niet. In het ziekenhuis constateerden ze PCOS. Vele onderzoeken om een uitblijvende zwangerschap te onderzoeken volgden en op het moment ik er helemaal klaar mee was, 2,5 jaar later, toen was ik zwanger. Gevalletje mindset? Het speelt zeker mee.

Nu ben ik bijna 40 en mijn huidige man en ik hebben samen ook een kinderwens. Vanaf mijn 27e is er nooit meer in hormoon in mijn lijf geweest. Tenminste, niet uit anticonceptie. Als ik ooit nog eens zwanger wilde worden, dan wilde ik dat hele ‘gedoe’ niet nog een keer. Na de periode van borstvoeding van mij dochter kreeg ik verrassend een mooie regelmatige cyclus, begon die gezonde lifestyle z’n vruchten af te werpen? 2,5 jaar geleden begonnen we actief aan onze kinderwens en al snel was het raak! Maar ook al snel ging het mis.

Ik belandde in de wereld van herhaalde miskramen. 3 keer was nog niet zorgwekkend volgens de artsen. Alle waarden waren goed er was geen reden om ons zorgen te maken, gewoon volhouden, maar we gingen het toch verder onderzoeken. Mijn gevoel zei namelijk iets anders. We moesten veel zelf uitzoeken en onderzoeken en beetje bij beetje kwamen we erachter dat ik een aantal serieuze tekorten had in essentiele vitaminen en mineralen en dat daardoor ook mijn hormoonhuishouding niet in balans was. Dan is het ook niet gek dat ik het al 7 keer niet kon vasthouden! Het schetste mijn verbazing, waarom weet ik dit nu pas?!

Mijn burn-out, een lange periode van borstvoeding en de miskramen hadden mijn lichaam geen goed gedaan. Steeds meer ging ik terug naar de basis, ik voelde mijn lichaam sterker worden, ik heb nu weer energie over. Ik heb daarvoor veel aan de kant geschoven, dat was het mij waard. We doen dit samen nog maar één keer en de klok tikt door. We hebben vertrouwen en een flinke dosis geduld, ik zie dat dit hele proces niet voor niks is geweest en elke maand dat ik moet ‘wachten’ betekent meer balans! Als ik het even niet meer zie zitten dan kijk ik naar mij trouwring met de inscriptie: overgave & vertrouwen. Mijn proces in combinatie met de diverse opleidingen geeft mij de mogelijkheid om de opgedane wijsheid en kennis met te delen voor meer bewustzijn rondom zwanger worden.

Liefs Jennet

error: Content is protected !!